YaReBiRSöZ FoRuM Ve RaDio HeRSeY BiZ De YaRDiMLaRiNİZi BeKLiYoRuZ..
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 16:15




İRMİK TATLİSİ

Malzemeler:

1) 14 yemek kasigi irmik
2) 16 yemek kasigi seker
3) 1 lt süt
4) 2 paket vanilya
5) 1 yemek kasigi margarin yada arzuya göre tere yag
6) 1 paket bisküv (kakao)


Yapilisi:

bir tencereye 14 yemek kasigi irmik 16 yemek kasigii seker ve 1 lt süt eklenir atese verilir. kaynayana kadar karistirilir. kaynadiktan sonra alti kapatilir ve iki paket vanilya + yag eklenip yag erinceye kadar karistirilir. daha sonra
orta boy bir borcami suda islatarak irmigin yarisi tepsiye dökülür döktügümüzün üstüne kakaoglu bisküvi koyulur. geriye kalan irmigimizi serdigimiz bisküvinin üzerine dökeriz. daha sonra
arzuya gore üstüne krem santi de koyabilirsiniz.... vb. hindistan cevizi,canfistigi,ceviz,badem,findik serpebilrsiniz....

AFİYET OLSUN BİZ YAPTİK YEDİK SÜPER OLMUS İSLLH SİZİNKİDE TARİFE UYMUSTUR...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 16:27




ÖRGÜ TATLİSİ


Malzemeler:

1) 200 gr margarin
2) 1 su bardagi sivi yag
3) 1 su bardagi ilik yada soguk su
4) hamur kabartma tozu 1 paket
5) aldigi kadar un
6) bir kase findik

serbeti icin:
4 su bardagi seker , 4 su bardagi su (serbet istege gore bire bir artirilabilir misal 5 e 5 )
1/2 limon


Yapilisi:

cam kaseye bir su bardagi sivi yag 200 gr eritilmis margarin 1 su bardagi su katilir. bundan sonra aldıgı kadr un hamur kulak memesi kivamina gelcek.. daha sonra hamur kabartma tozu eklenıp ıyıce yugurulcak kulak memesı halına geldıkten sonra kucuk kucuk bezeler halıne getırelecek bu bezeler teker teker acılıp uzerıne uc adet fındık konulup arlarından kesılıp bır bırı ustune getırılıp sac orgusu halıne getırılecek......
diger bezelerde de bu ıslem devam edıcek..... daha sonra
yagladıgımız tepsıye bu sac orgulerı dıozılecek ve fırına koyulcak dıkkat yanmasın:)
fırından cıktıktan sonra sogutulcak ve yaptıgımız serbet (soguk veya el yakmıycak ) döklecek......
arzuya gore hindistan cevizi ekilebilr.....

AFİYET OLSUN......



dikkat:Hamur bu sekili vericek ve findiklkar konulcak sac orgusu haline getirilecek



En son ADMiNaTöR tarafından Perş. 17 Eyl. 2009 - 16:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 16:37






“Kremalı Muzlu, Çilekli Yaş Pasta“

Gerekli Malzeme:

1 tane UNO 3 katlı pastaban (tercihen sade),
1 paket kremşanti.
80 gr bitter çikolata (rendelenmiş olmalı),
1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize bağlı karışık da olabilir),
100 gram çilek (İsteğe bağlı)
2 tane muz (ince biçimde doğranmış olmalı),

Krema Malzemeleri;

Yarım su bardağı toz şeker.
3 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı nişasta,
Yarım çorba kaşığı veya 1 yemek kaşığı nişasta,
yarım paket labne peyniri,


yaş pasta, kremalı pasta, kremalı yaş pasta

Vanilyalı pasta kremasının hazırlanması:

süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.

Pasta Tarifi:

Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra pastabanınızın ikinci katmanını üzerine koyun. Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin. Kremalı yaş pastanızı, damak zevkinize göre çikolata rendesi ve muz, çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz. Bir saat boyunca pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır. Afiyet bal şeker olsun efendim.


En son ADMiNaTöR tarafından Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 16:40








MALZEMELER

2 yumurta
75 gram şeker
100 gram un
3 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

ÜSTÜ İÇİN

350 gram ahududu
1 kutu konserve ananas
10 tane beyaz yaprak jelatin
1 limonun suyu
135 gram şeker
500 gram krema



Pasta Tarifi

Yumurtaların akı ile beyazını ayırın. Aklarını 1 çorba kaşığı ılık suyla katılaşıncaya kadar çırpın. Şekeri serpin, yumurta sarılarını yavaş yavaş katın. Unu, 3 tatlı kaşığı kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edin. 30 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbı hafif yağlayıp hamuru döküp önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin, kalıpta soğutun. Ahududuları yıkayıp temizleyin. Ananasların suyunu süzdürün ve yandan bölüp kalıbın kenarlarına yerleştirin. Kalanları ufak parçalar halinde kesin. Jelatini yumuşatın. 250 gram ahududuyu limon suyu ve 125 gram şekerle birlikte püre haline getirin, jelatinin suyunu sıkıp eritin ve püreye katın, buzdolabına koyun. 400 gram kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve bunu da ilave edin. Sonra bunu pişirdiğiniz hamurun üstüne sürün ve 1 saat kadar dolapta tutun. Kalan kremayla şekeri katılaşıncaya kadar çırpın ve sıkma duyu ile pastanın çevresine şekilli olarak sıkın, ortasını da kestiğiniz ananas ve kalan ahududularla süsleyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:09

Çikolatalı Doğum Günü Pastası

MALZEMELER

1/2 paket margarin
5 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 /2 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 limon kabuğu rendesi



Pasta Tarifi

Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım. Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım. 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim.
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım. Başlayalım ara kremasını hazırlamaya. Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim. Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim.
3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım. Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim. Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim. Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım. Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
(Bir başka öneri: ara krema için verdiğimiz kremayı pastanın arasına sürün kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın üzerine yer yer sıkarak süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın). Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:11





Beyaz Mozaik Pastasının Tarifi Yapımı

MALZEMELER

100gr kuru üzüm

100gr Antep fıstığı

1paket kremşanti

1bardak süt

1paket bebe bisküvisi


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:

Bebe bisküvilerini iri parçalara kırın. Kremşantiyi hazırlayın ve buzdolabında 20dk soğutun. Fıstığı, üzümü ve bisküvileri soğuyan kremşantiye bulayın. Kullanacağınız kalıba folyo serip karışımı boşaltın. Bir gün buzlukta bekleterek ertesi gün folyodan arındırın ve dilimleyerek servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:12




BARBİLİ PASTA

MALZEMELER:

Büyük boy pandispanya için:

• 5 adet yumurta
• 4 kahve fincanı tozşeker
• 4 kahve fincanı un

Orta boy pandispanya için:

• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 3 kahve fincanı un

Küçük boy pandispanya için:

• 3 adet yumurta
• 2 kahve fincanı tozşeker
• 2 kahve fincanı un

İçinin kreması için:

• 3 çorba kaşığı tozşeker
• 2 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 50 gram margarin

Üzerinin kreması için:

• 1 paket pasta kreması
• 1 çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası
• 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Renkli şekerlemeler
• 1 adet barbi bebek



Pasta Tarifi:

BÜYÜK boy, orta boy ve küçük boy pandispanya malzemelerini ayrı kaplarda karıştırın. 3 ayrı büyüklükte yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin. (Ayrıca Bkz. Pandispanya Tarifi)

İçinin kreması için, bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın. Sütü ilave edip tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye margarini ilave edin ve karıştırın.(Bkz: Muhallebi Tarifleri)

1) Soğuttuğunuz kekleri en büyük boy altta olacak biçimde üst üste koyun. Kenarlarını orantılı biçimde olacak şekilde bıçakla düzeltin ve kabarık etek görüntüsü almasını sağlayın. Sonra kekleri dikkatlice yatay olarak ortadan ikiye . ayırın. Birer katına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer katları da üst üste koyun.

2) Barbi bebeği en üstteki kekin ortasından dikkatlice yerleştirin. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pembe gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın.

3) Keklerin üzerini tamamen kaplayacak biçimde bu kremayı sürün. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üzerine etek katı biçiminde şekil verin. Renkli şekerleme­lerle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:14

ALMAN PASTA



MALZEMELER

4 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM PAKET MARGARİN

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 SU BARDAĞI UN


KREMASI

2 KAŞIK ŞEKER

2 SU BARDAĞI SÜT

2 KAŞIK UN

1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

100 GR MARGARİN

ÜZERİNE:PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

MARGARİNİ ERİTİP ILITIN.YUMURTA İLE ŞEKERİ ÇİRPIN.
ERİMİŞ MARGARİN,KABARTMA TOZU VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
HAFİF YAĞLANMIŞ YUVARLAK KEK KALIBINA DÖKÜN.
TEPSİDEKİ PASTAYI,ORETADAN İKİYE KESİN.
ŞEKER,SÜT,U VE NİŞASTAYI KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN.
KEKİN ALT PARÇASINA YANİ ORTASINA KREMAYI YAYIN.
İKİNCİ PARÇAYI YELEŞTİRİN VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ SERPİN.

Başka Bir Tarif

MALZEMELER
Keki için:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya(42 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

1. Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin.
2. Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
3. Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin.
4. Kabaran hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
5. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
6. Bu esnada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin.
7. Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın.
8. Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla ya da krema torbasıyla doldurun.
9. Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpin. Üsteki parçayı pudra şekeri yerine çikolata sosuna da batırabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:16





SU MUHALLEBISI

Malzemeler

4 çay bardağı süt

8 çay bardağı ılık su

1,5 su bardağı şeker

2 çay bardağı nişasta

1 paket vanilya



Muhallebi Tarifi;

Soğuk süt ile su orta boy bir tencereye koyun. Üstüne nişasta koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra ocağa koyun. Kıvama gelince şeker ve vanilya koyun. Elde edilen karışımı hafifçe ıslattığınız bir borcama koyun. Dolapta bir gece boyunca dinlendirin. Sonraki gün muhallebiyi kare kare keserek dilerseniz üstüne pudra şekeri de dökerek servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:17


GÜLLAC

MALZEMELER

6 yaprak güllaç

1 litre (5 su bardağı) süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 çorba kaşığı gülsuyu



Güllaç Tarifi:

Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin. Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın. Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dörder parçaya bölün. Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın. İçine şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. (Çok az soğumasını sağlayın; çünkü kaynar süte güllaçları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır.) Geniş bir tepsiye dökün. Güllaç parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın. İkiye katlayın. Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın. Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin. Tüm güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin. Üzerine gülsuyunu serpiştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:22




TAVUK GOGUSU

Malzemeler.

* 1 Su bardağı nişasta

* 2 Su bardağı toz şeker

* 2,5 su bardağı un

* 1 adet damla sakız

* 1 litre süt

* 150-200 gram margarin (tereyağı)

* Tarçın (İsteğe bağlı)



Tavuk Göğsü Tarifi:

1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur(damla sakızı olmasada olur)üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır,(karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:23




KAZAN DİBİ

MALZEMELER

4bardak süt,

250gr şeker,

1 bardak pirinç unu,

1 paket vanilya,

2 kaşık pudra şekeri



Kazandibi Tarifi

Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün. Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazan dibinin yanık kısmı da üstte olacak.

Başka bir Kazan dibi Tarifi

Malzemeler :

• 1 su bardağı şeker

• 1 litre süt

• 5 çorba kaşığı pirinç unu

• 1 çorba kaşığı margarin

Yapılışı:

Bir tencereye pirinç ununu koyup kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar   Perş. 17 Eyl. 2009 - 18:25




SÜTLÜ TATLİ

MALZEMELER

1 Litre Süt
1 bardaK un
1 bardak toz seker
1paket vanılya
2 kasık nısasta
Yer Fıstıgı


Yapılışı
Sütü,unu,şekeri,vanilyayı,nişastayı,hepsini bi tencerede ateşe koyup çırpalım..Sonra kaynayana kadar karıstıralım.Kaynayıp kalınlastıktan sonra bır borcama döküp ServiseHazır haLe getırıLır.. Uzerınede Yesıl ve Yer fısıtıgı ıle susleme yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
 
Tatli Tariflari Begüm Ustadan Yorumlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PsP Kutu İçeriği ve Yorumlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BiZi İzlemeye Devam Edin YeNiLiKLeRe HaZiR Olun :: GIDA URETIM VE YEMEK DERSLERI :: YEMEK TARIFLERI-
Buraya geçin: