YaReBiRSöZ FoRuM Ve RaDio HeRSeY BiZ De YaRDiMLaRiNİZi BeKLiYoRuZ..
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Kizartma Tarifleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Kizartma Tarifleri   Salı 15 Eyl. 2009 - 16:40

Palamut Kızartma




Malzemeler
8 dilim palamut
3 yemek kaşığı mısır unu
1 bardak sıvıyağı
Tuz


Yemeğin Tarifi
Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzdürün.

Kağıt bir havlunun üzerinde mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.

Hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.





Biberli Kuzu Kızartma




Malzemeler
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.




Soslu Sebze Kızartması





Malzemeler
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet küçük karnabahar
2 su bardağı mantar

Kızartmak için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tozbiber
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin.

Karnabaharı 5 dakika haşlayın.

Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.

Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
C¤ PaTRoN C¤
C¤ PaTRoN C¤
C¤  PaTRoN  C¤
avatar

Mesaj Sayısı : 319
Kayıt tarihi : 05/09/09
Yaş : 29
Nerden : CORUM

MesajKonu: Geri: Kizartma Tarifleri   Salı 15 Eyl. 2009 - 16:44


Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)




Malzemeler
5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz


Yemeğin Tarifi
Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın. Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var. Bulamaç haline getirin.

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın. Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.



Sebze Kızartma (2 Kişilik)







Malzemeler
1 adet kabak
4 adet biber
Birkaç çiçek karnabahar
1 adet domates
1 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ


Yemeğin Tarifi
Kabak ve patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. İncecik dilimleyin. Karnabahar çiçekleri ve bütün biberlerle beraber una bulayın. Sıvı yağı iyice kızdırın. Sebzeleri yağa atıp kızartın. Delikli kevgir ile alıp kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına aktarın.

Bu arada domatesleri de enlemesine dilimleyin. Yağda çevirip kızartmanın üzerine koyun. Dilerseniz yoğurt ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://devranim.benimforum.org
 
Kizartma Tarifleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BiZi İzlemeye Devam Edin YeNiLiKLeRe HaZiR Olun :: GIDA URETIM VE YEMEK DERSLERI :: YEMEK TARIFLERI-
Buraya geçin: