C¤ PaTRoN C¤ C¤ PaTRoN C¤
Mesaj Sayısı : 319 Kayıt tarihi : 05/09/09 Yaş : 34 Nerden : CORUM
| Konu: Kizartma Tarifleri Salı 15 Eyl. 2009 - 16:40 | |
| Palamut Kızartma
Malzemeler 8 dilim palamut 3 yemek kaşığı mısır unu 1 bardak sıvıyağı Tuz
Yemeğin Tarifi Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzdürün.
Kağıt bir havlunun üzerinde mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.
Hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
Biberli Kuzu Kızartma
Malzemeler 500 gr. kuzu bonfile 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 6 adet yeşil soğan 2 dişsarmısak 1 çay bardağı et suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın.
Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.
Soslu Sebze Kızartması
Malzemeler 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patlıcan 6 adet yeşil biber 1 adet küçük karnabahar 2 su bardağı mantar
Kızartmak için: 3 adet yumurta 1 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tozbiber 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin.
Karnabaharı 5 dakika haşlayın.
Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.
Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın. | |
|
C¤ PaTRoN C¤ C¤ PaTRoN C¤
Mesaj Sayısı : 319 Kayıt tarihi : 05/09/09 Yaş : 34 Nerden : CORUM
| |